Proiecte
Educație emoțională în școli (EUMOSCHOOL)
Asociaţia LSDGC România, în calitate de partener asociat și organizație membră a Consorţiului Internaţional Lectura şi Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice (CILSDGC), va participa la implementarea proiectului EUMOSCHOOL.
EUMOSCHOOL este un proiect Erasmus +, KA2.
Parteneri:
- Centro Per Lo Sviluppo Creativo Danilo Dolci (Palermo, IT)
- Emotional Training Centre (Roma, IT)
- Verein Multikulturell (Innsbruck, AT)
- Rogers Alapitvany (Budapesta, HU)
- Asist Ogretim Kurumlari A.S. (Istanbul, TR)
- CILSDGC (Cluj-Napoca, RO) – ALSDGC este partener asociat al CILSDGC
- University Of Gloucestershire (Cheltenham, UK)
Durata: 3 ani (1 septembrie 2015 – 31 august 2018)
Co-finanțare: Comisia Europeană, 404.955 EUR
Scop: Proiectul își propune să contribuie la atingerea scopului Strategiei ET 2020 de a reduce rata de părăsire timpurie a școlii (PTS) la sub 10%.
Obiective:
- elaborarea, testarea și implementarea un curriculum inovator pentru educație emoțională în școli din 6 țări pentru a oferi un model de intervenție eficientă de a reduce a părăsirii timpurii a școlii (PTS);
- sprijinirea școlilor pentru a combate părăsirea timpurie a școlii și pentru a contracara situațiile de dezavantaj care afectează elevii.
Prin elaborarea produselor intelectuale proiectul va pune la dispoziția școlilor instrumente flexibile de combatere a PTS și a dezavantajului. Proiectul va sprijini elevii de 6-16 ani, care sunt amenințați de fenomenul PTS, prin oferirea unui program de educație emoțională și pregătirea cadrelor didactice și a formatorilor / tutorilor pentru a aplica programul de educație emoțională Didactica emoțiilor (DE).
Tipuri de activități: cercetare, elaborare raport cercetare, realizarea designului instrucțional pentru e-cursul de formare continuă pentru profesori în tematica didacticii emoțiilor, testarea e-cursului (profesori, elevi), reuniuni transnaționale de proiect, activitate de învățare/ formare, evenimente de multiplicare.
Rezultate/Produse intelectuale:
O1: raport de cercetare comparative referitor la situația educației emoționale în țările partenere
O2: resursă educațională deschisă: platformă de formare on-line pentru cadre didactice
O4: Recomandări de politici educaționale
Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați:
- pagina Facebook a proiectului
- broșura de prezentare a proiectului.
Acest proiect a primit finanțare din partea Comisiei Europene.
Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorilor și AN și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru nicio utilizare care poate fi dată informațiilor pe care le conține.
Inapoi la proiecte