en

Despre noi - Apartenenta la retele

Apartenenţă la reţele

Asociaţia LSDGC România este membră Reading and Writing for Critical Thinking International Consortium (www.rwctic.org ) din martie 2004. Reading and Writing for Critical Thinking International Consortium a fost înregistrată ca organizaţie nonguvernamentală în România, în septembrie 2006. Scopul şi obiectivele RWCT IC sunt de a promova valorile unei societăţi democratice prin intermediul unei educaţii de calitate, de a sprijini dascălii în promovarea învăţării active şi a gândirii critice şi de a promova dezvoltarea profesională permanentă.


Asociaţia LSDGC România este membră ILA (International Literacy Association) din 10 iunie 2008.
Pentru detalii referitoare la IRA vă invităm să vizitaţi https://www.literacyworldwide.org/.


Asociaţia LSDGC România este membră a FEDERATION OF EUROPEAN LITERACY ASSOCIATIONS (FELA) din 17 ianuarie 2009. FELA a fost înfiinţată în noiembrie 2008 la iniţiativa unor asociaţii europene membre IRA (www.literacyeurope.org).

Pentru detalii referitoare la FELA vă invităm să vizitaţi www.felaliteracy.org.Asociația LSDGC România este membră a Coaliției CALIEDU din septembrie 2015. Coaliția CALIEDU este o grupare informală de asociații, fundații, centre de resurse și alte persoane juridice și are ca scop principal creșterea gradului de implicare a ONG-urilor cu activitate în domeniul educațional în dezvoltarea de politici educaționale fundamentate pe rezultatele unor cercetări științifice.

Pentru detalii referitoare la Coaliția CALIEDU vă invităm să vizitați www.caliedu.ro.


În 2017, Asociația LSDGC România a devenit partener a European Literacy Network (ELN https://www.is1401eln.eu/en/).


 

NOUTĂȚI

Adunarea Generală ALSDGC România 2018

Adunarea Generală a ALSDGC România va avea loc în 23 februarie 2019, orele 15 - 18.30, la Biblioteca Județeană Cluj-Napoca, Calea Dorobanților 104, sala Adolescenți, la etajul 4.

mai multe
Cursul de formare continuă Literație și Gândire Critică pentru Învățare

Programul de formare continuă pentru cadre didactice din învățământul secundar este acreditat (OMEN 3088/ 16.01.2019).  Cursul are 89 ore și 22 credite și a fo...

mai multe
Pagina de Facebook a ALSDGC România

Pagina de Facebook a Asociației LSDGC România se găsește aici. Vă invităm să o vizitați. ...

mai multe
Publicaţia Lecţii de matematică pentru dezvoltarea gândirii critice

A apărut cartea Lecţii de matematică pentru dezvoltarea gândirii critice de Ariana Văcăreţu publicată cu sprijinul ALSDGC. Pentru detalii vizitaţi pagina Publicaţii - Alte publicaţi...

mai multe