en

Despre noi - Finantatori

Finanţatori

Finanţatorii proiectului Lectura şi Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice

Programul profesional de la care a pornit ideea înfiinţării ALSDGC România a fost iniţiat în anul 1997, în cadrul proiectului Lectura şi Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice finanţat de Fundaţia pentru o Societate Deschisă (www.soros.org) şi succesorii acestei instituţii.

Cadrele didactice din sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar, formate în cadrul programului, au parcurs o serie de stagii de formare, unele dintre ele devenind formatori certificaţi de Hobart and William Smith Colleges, the International Reading Association (IRA) (www.reading.org) si University of Northern Iowa. IRA este organizaţia care a dezvoltat programul menţionat anterior şi care a fost adaptat sistemului educaţional din România.

 


 Finanţatorii proiectelor Asociaţiei "Lectura şi Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice" România


 

NOUTĂȚI

Adunarea Generală ALSDGC România 2018

Adunarea Generală a ALSDGC România va avea loc în 23 februarie 2019, orele 15 - 18.30, la Biblioteca Județeană Cluj-Napoca, Calea Dorobanților 104, sala Adolescenți, la etajul 4.

mai multe
Cursul de formare continuă Literație și Gândire Critică pentru Învățare

Programul de formare continuă pentru cadre didactice din învățământul secundar este acreditat (OMEN 3088/ 16.01.2019).  Cursul are 89 ore și 22 credite și a fo...

mai multe
Pagina de Facebook a ALSDGC România

Pagina de Facebook a Asociației LSDGC România se găsește aici. Vă invităm să o vizitați. ...

mai multe
Publicaţia Lecţii de matematică pentru dezvoltarea gândirii critice

A apărut cartea Lecţii de matematică pentru dezvoltarea gândirii critice de Ariana Văcăreţu publicată cu sprijinul ALSDGC. Pentru detalii vizitaţi pagina Publicaţii - Alte publicaţi...

mai multe