en

Proiecte

Tineri pentru democraţie - Ce înseamnă să fii cetăţean activ?

Proiectul Tineri pentru democraţie – Ce înseamnă să fii cetăţean activ? a fost implementat în parteneriat cu Asociaţia Centrul de Consultanţă şi Educaţie pentru Tineret (CCET) Târgu Mureş, România.

Finanţator: Ambasada SUA la Bucureşti prin programul Democracy Small Grants
 
Durată: 2006 – 2007 (11 luni)
 
Grup ţintă: 75 de elevi de liceu şi 40 de cadre didactice din 3 licee din judeţe diferite (judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Mureş)
 
Scop şi obiective:
Scopul proiectului a fost să dezvolte abilităţile de cetăţenie activă ale tinerilor, abilităţi care să-i ajute în susţinerea şi promovarea drepturilor omului în şcoala lor.
 
Tipuri de activităţi: activităţi de formare pentru elevi (teme: drepturile omului, comunicare, lucru în echipă, dezvoltarea unui proiect), activităţi de formare pentru cadrele didactice (dezvoltarea gândirii critice), proiecte dezvoltate cu elevii, aplicarea unui barometru de respectare a drepturilor omului şi analiza rezultatelor
 
Rezultate şi produse: 70 de elevi au dobândit abilităţi de comunicare, de lucru în echipă şi de a dezvolta un proiect, 40 de cadre didactice au participat la activităţi de dezvoltare profesională, ghidul „Proiecte didactice pentru promovarea gândirii critice”, chestionar al drepturilor omului aplicat la aproximativ 1000 de elevi din cele 3 licee, în fiecare liceu elevii au implementat cinci proiecte care au venit sprijinul respectării drepturilor omului, website.

Inapoi la proiecte

NOUTĂȚI

Adunarea Generală ALSDGC România 2018

Adunarea Generală a ALSDGC România va avea loc în 23 februarie 2019, orele 15 - 18.30, la Biblioteca Județeană Cluj-Napoca, Calea Dorobanților 104, sala Adolescenți, la etajul 4.

mai multe
Cursul de formare continuă Literație și Gândire Critică pentru Învățare

Programul de formare continuă pentru cadre didactice din învățământul secundar este acreditat (OMEN 3088/ 16.01.2019).  Cursul are 89 ore și 22 credite și a fo...

mai multe
Pagina de Facebook a ALSDGC România

Pagina de Facebook a Asociației LSDGC România se găsește aici. Vă invităm să o vizitați. ...

mai multe
Publicaţia Lecţii de matematică pentru dezvoltarea gândirii critice

A apărut cartea Lecţii de matematică pentru dezvoltarea gândirii critice de Ariana Văcăreţu publicată cu sprijinul ALSDGC. Pentru detalii vizitaţi pagina Publicaţii - Alte publicaţi...

mai multe