en

Publicatii

Lucrările Conferinței ALSDGC - 10 ani de activitate; Idei practice pentru evaluare în educație

Acest volum conține lucrările prezentate în cadrul Conferinței „Asociația Lectura și Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice – 10 ani de activitate”, desfășurată în 24 noiembrie 2012, la Colegiul Tehnic Energetic din Cluj-Napoca.

Conferința a fost organizată de Asociația Lectura și Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice România pentru  diseminarea rezultatelor proiectului Assessment and Evaluation in CLIL, proiect finanțat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul Programului Lifelong Learning, acțiunea KA2 Multilateral projects (număr de referință 505313-LLP-1-2009-1-IT-KA2-KA2MP).
Toate lucrările cuprinse în acest volum vizează prezentarea unor idei practice pentru evaluare în context educațional, dar nu toate abordează evaluarea în context CLIL. Am considerat că este important să dăm ocazia practicienilor să împărtășească și să pună în discuție modalități și/ sau instrumente de evaluare utilizate în cadrul proiectelor/ lecțiilor lor, având în vedere că acestea ar putea fi adaptate pentru a fi utilizate în alte contexte, inclusiv în contexte CLIL. Pe de altă parte, lucrările care prezintă rezultatele proiectului Assessment and Evaluation in CLIL introduc cititorul în aspecte care descriu experiențe de implementare ale unor  unități de învățare/ module CLIL și de evaluare în context CLIL.
 
Volumul poate fi descărcat aici. Vă dorim lectură plăcută!

Inapoi la publicatii

NOUTĂȚI

Adunarea Generală ALSDGC România 2018

Adunarea Generală a ALSDGC România va avea loc în 23 februarie 2019, orele 15 - 18.30, la Biblioteca Județeană Cluj-Napoca, Calea Dorobanților 104, sala Adolescenți, la etajul 4.

mai multe
Cursul de formare continuă Literație și Gândire Critică pentru Învățare

Programul de formare continuă pentru cadre didactice din învățământul secundar este acreditat (OMEN 3088/ 16.01.2019).  Cursul are 89 ore și 22 credite și a fo...

mai multe
Pagina de Facebook a ALSDGC România

Pagina de Facebook a Asociației LSDGC România se găsește aici. Vă invităm să o vizitați. ...

mai multe
Publicaţia Lecţii de matematică pentru dezvoltarea gândirii critice

A apărut cartea Lecţii de matematică pentru dezvoltarea gândirii critice de Ariana Văcăreţu publicată cu sprijinul ALSDGC. Pentru detalii vizitaţi pagina Publicaţii - Alte publicaţi...

mai multe