en

Arhiva anunturi

Celebrarea Anului Cărții - 6 decembrie 2019
28 octombrie 2019

Vă învităm să sărbătorim împreună Anul Cărții participând la un proiect inițiat de Asociația LSDGC România.OBIECTIV: marcarea Anului Cărții în instituții de învățământ din țară prin activități dedicate lecturii și scrierii.

PARTICIPANȚI: echipe de câte două cadre didactice pe școală, de la cicluri de învățământ diferite, împreună cu câte un echipaj de elevi.

ACTIVITATEA PROPRIU-ZISĂ

1. Realizarea unei cărți


​​​- Realizarea unei „cărți” a clasei de către fiecare echipaj de elevi îndrumat de profesorul participant. Cartea va cuprinde atât text scris original, cât și ilustraţii (fotografii și/sau desene propria, colaje), va avea o copertă ilustrată și titlu.  

- Tema cărții va reflecta viața din școală/ de elev și va aduce în prim plan probleme cotidiene care îi preocupă pe elevi, într-o manieră problematizatoare, stârnind întrebări, explorări și oferind o diversitate de perspective.

2. Prezentarea cărților

Cele două echipaje de elevi de la cicluri de învățământ diferite se întâlnesc pentru a-și prezenta reciproc cărțile realizate. Elevii vor fi conduși de către cadrele didactice spre a explora împreună, într-o discuție de grup, tema/ temele cărților prezentate.

3. Reflecții

Întâlnirea dintre cele două echipaje se va încheia cu o activitate de consemnare a reflecțiilor (din perspectivă de autor, dar și de cititor/ ascultător). Încurajăm formatele inovatoare (de exemplu, elevii pot realiza împreună o carte de tip zine).

NOTĂ

- Înscrierea școlilor participante se va realiza prin email la adresa office@alsdgc.ro până la data de 4 noiembrie 2019, sub forma unei scrisori de intenție simple, care va conține numele școlii, localitatea și județul, numele cadrelor didactice, disciplina predată și nivelul de învățământ, numărul de elevi din fiecare echipaj și clasa / clasele din care provin elevii din fiecare echipaj.

- Cadrele didactice participante vor primi certificate de participare transmise electronic în baza unui raport de activitate de o pagină elaborat de către profesorii participanți și transmis până cel târziu în 31 decembrie 2019 la adresa office@alsdgc.ro.

- Încurajăm promovarea activităților proiectelor prin mijloace social media și prin intermediul presei. Pentru a marca legătura cu acest proiect, rugăm folosiți #alsdgc.

- Cadrele didactice implicate în proiect vor beneficia de prioritate la înscrierea pentru cursul de formare „Literaţie și gândire critică pentru învățare” al ALSDGC România.Inapoi la arhiva

NOUTĂȚI

Eveniment de diseminare GROWE

Evenimentul pentru promovarea rezultatelor proiectului GROWE (proiect Erasmus+) va avea loc vineri 9 decembrie 2022, începând cu orele 13.30, la Colegiul Național Gheorghe Șincai din ...

mai multe
Adunarea Generală - 2022

Adunarea Generală a ALSDGC România va avea loc în data de 10 decembrie 2022, cu începere de la ora 9, la Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca. ...

mai multe
Invitație webinar 3MR - Magia lecturii

Asociația Lectura și Scrierea pentru Dezvoltarea Gândiri...

mai multe
Invitație webinar GROWE - Lectură și dezvoltare socio-emoțională - sâmbătă 17 oct 2020 orele 12-13.30

Sâmbătă, 17 octombrie 2020, orele 12-13.30 Asociația...

mai multe
ALSDGC Online Cafe

Pentru că atunci când învățăm împreună învățăm mai ușor și pentru că avem convingerea că avem ce învăța unii de la alții, organizăm ALSDGC...

mai multe
Cursul de formare continuă Literație și Gândire Critică pentru Învățare

Programul de formare continuă pentru cadre didactice din învățământul secundar este acreditat (OMEN 3088/ 16.01.2019).  Cursul are 89 ore și 22 credite și a fo...

mai multe
Pagina de Facebook a ALSDGC România

Pagina de Facebook a Asociației LSDGC România se găsește aici. Vă invităm să o vizitați. ...

mai multe
Publicaţia Lecţii de matematică pentru dezvoltarea gândirii critice

A apărut cartea Lecţii de matematică pentru dezvoltarea gândirii critice de Ariana Văcăreţu publicată cu sprijinul ALSDGC. Pentru detalii vizitaţi pagina Publicaţii - Alte publicaţi...

mai multe